Porsche

Ferdinand Porsche 1931-ben létrehozta saját tervezőirodáját  és megszületett a németek népautójának szánt Volkswagen Bogár formaterve, amelynek sorozat gyártása a második világháború után kezdődött el. A háború alatt Porsche tervezőirodája Stuttgartba költözött. Ferdinand fia, ifj. Porsche Ferdinand apja nyomdokaiba lépett és saját autókat kezdett el tervezni. 1948-ban elkészítették az első Porsche név alatt futott autót amit az ifjabb Ferdinand tervezett, ez volt a Porsche 356. A Porsche önálló autógyárrá nőte ki magát és benevezett a Le Mans-i versenyre a Porsche 356-os autójával. A verseny megnyerésével elkönyvelte a Porsche az első komoly sikerét a sportágban.

1963-ban bemutatták a Porsche leghíresebb modelljét a 911-et, amely a Porsche 365-öt váltotta le. Eredetileg 901-es típusjelzést kapta volna a modell, de a Peugeot jogi vitát indított a névhasználat miatt, így végül a Porsche 911-nek nevezte el a modellt. Két évvel később kezdetét vette a turbóval szerelt erőforrások gyártása, így bemutatták a turbósított 911. 1977-ben újabb típust mutatott be a Porsche, a 928-as ami a mai napig az egyetlen sportkocsi amely megnyerte az év autója díját. Porsche eddigi modelljei mind léghűtéses farmotoros, boxer motorokat kaptak, de 1997-ben bemutatták az új 911-est vízhűtéses boxer motorral. 2002-ben új szabadidő autót mutatott be a Porsche, ráadásul a Cayenne volt az első modell ami dízelmotort is kapott. 2006-ig gyártották minden idők legdrágább Porsche-ját a Porsche Carrera GT-t.

A Porsche 2005-ben jelentős érdekeltséghez jutott a VW-ben. jelenleg a Porsche 50,76%-os Volkswagen tulajdonnal rendelkezik.

A Porsche méltán híres a német precizitásról és a minőségről, ezt képviselik a Porsche alkatrészek is, amiket webáruházunkban kedvező áron széles raktári készletről megvásárolhat.

  • Vásároljon kedvező áron Porsche alkatrészeket webáruházunkban, vagy személyesen üzleteinkben.
  • Keresse bizalommal kollégáinkat telefonon, vagy személyesen üzleteinkben.

Ma a legismertebb Porsche modellek közé tartozik a Porsche 911, és a Porsche Cayenne.

Porsche 911: A Méltán híres legendás Porsche 911 a mai napig őrzi a hírnevét. A 911 akár hétköznapi közlekedésre is alkalmas, minőségi utastere hosszabb utakon is kényelmes utazást nyújt. Erős, megbízható motorja viszonylag sokat fogyaszt, különösen a Turbósított 911.

Porsche Cayanne: 2002-ben mutatták be az újdonságnak számító városi terepjárót ami a terepen is megállja a helyét. V8-as motorja igazi egyediséget ad az autónak. Kényelmes tágas utastere minőségi anyaghasználat jellemzi. Kiváló légrugózása még a rosszabb utakat is kisimítja. Magas fogyasztása és drága fenntartású modell.

Árak megjelenítése EURO-ban is