SAAB

A SAAB története a repülőgép gyártással kezdődött. A Svenska Aeroplan AB (SAAB) azaz a Svéd Repülőgyár Rt. leányvállalatként jött létre. A SAAB a második világháború után kezdte el a ma is ismert autógyártó formájú működését, ugyan is csökkentek a hadi megrendelések és új irányt kellett kitalálni, hogy fent tudjon maradni a SAAB. A SAAB a jól bevált német technikát próbálta lemásolni, de a mérnökök ragaszkodtak a repülőgépeknél megszokott áram vonalas formához.

Az első modellt 1947-ben mutatta be a SAAB a 92-est Sixten Sason vázlatai alapján, ami 25 lóerős volt. Két évvel később amikor rendeződtek a alapanyag feltételek megkezdődött a sorozatgyártás is. 1955-ben bemutatta a SAAB az újabb modellt ami már 33 lóerős volt a 93-as ennek a kombi kivitele volt a 95-ös. Ezek a modellek leginkább a SAAB hazájában arattak sikert. 1960-ban mutatták be a nagy sikerek elért 38 lóerős 96-os modellt, amely nagy eredményeket ért el a versenypályákon is.

1969-ben jött létre a Saab-Scania együttműködés rá 9 évre bemutatták az első turbós SAAB-ot a 99 Turbo modellt. 1978-ban a SAAB és a Fiat közösen együtt működve megpróbálta a nagy német autó márkákat lekörözni, ezen is belül a Mercedes-Benz E-osztályt. 10 éven át gyártott a két cég közös modelleket, de a szűkös modellpaletta miatt csökkent a nyereség. Így a SAAB Scania a General Motors kezébe került. Az új SAAB modellek már Opel padló lemezen születtek meg, de a gazdasági helyzet nem javult. A SAAB csődbe ment és a General Motors megvált a cégtől, de a Svéd állam nem hagyta veszni a SAAB-ot anyagi segítséget nyújtott a cégnek és a Holland Spyker befektetőkkel közösen megvásárolta a SAAB-ot. A cég új modellek bemutatásával reméli a helyreállást és talpon maradását.

A svéd márka a mai napig hű marad a precíz és minőségi alkatrészeihez.

  • Webáruházunkban kedvező áron vásárolhat hatalmas raktári készletről SAAB alkatrészeket.
  • Keresse bizalommal kollégáinkat telefonon, vagy személyesen üzleteinkben.

A SAAB modelljei közé tartozik a SAAB 9-5, és a SAAB 9-3.

SAAB 9-5: 2010-ben mutatták be a második generációs SAAB 9-5 modellt. Az Opel Insignia nyújtott padlólemezére gyártották. 2011-ben bemutatták a kombi változatott. Elegáns egyedi SAAB megjelenése prémium belsőt takar. Utastere tágas minőségi anyagok jellemzik. dízel motorja keveset fogyaszt, megbízható modell. Nagyobb sebességnél jelentős szél és menetzaj hallatszik.

SAAB 9-3: Erős, egyéni prémium megjelenés és stílusos beltér jellemzi a SAAB 9-3 modellt. Tágas utastere 4 felnőtt embernek kényelmes utazást biztosít hosszú távokon is. Turbós benzines motorjai megbízhatóak. Törés teszten ötcsillagot ért el, emellett kiváló a lopásbiztonsága is.

Árak megjelenítése EURO-ban is