SEAT

A SEAT 1950-ben alapították a Fiat közreműködésével. Kezdetekben Fiat autókat készítettek SEAT logóval. A SEAT mozaikszó jelentése magyarul Spanyol Személyautó vállalat. A bemutatott SEAT modellek gyakorlatilag nem különböztek az olasz modellektől. A SEAT 600, és a SEAT Panda az anyacég azonos modelleinek a spanyol változatai voltak. Nagy sikereket ért el a SAAB így 1967-re Spanyolország legnagyobb autógyártójává vált.

1980-ban a Fiattal való együtt működés megszűnt, és két évvel később új logóval megjelent az első „önálló” modellje a SEAT Ronda. A modell még mindig eléggé hasonlított a Fiat Ritmo-ra. Az olaszok ezt nem hagyták szó nélkül és beperelték a SEAT-ot. A SEAT valóban első modellje az Ibiza volt amit 1985-ben mutattak be, de még ennek is voltak olasz vonásai.

1986-ban a Volkswagen együttműködést kötött a SEAT-al és többségi tulajdont szereztek a cégben. Négy évvel később a teljes vállalkozást megvásárolták. A Volkswagen megbízhatóbbá és jobb minőségűbbé tette a Spanyol SEAT-ot. 1993-ban megjelent a Volkswagen alapokra épülő Ibiza, mely a mai napig a SEAT legkeresettebb modellje.

Napjainkban a SEAT német precizitással és minőségben gurul ki a gyárból, ennek köszönhetően megbízható alkatrészekből áll össze a SEAT.

  • Vásároljon webáruházunkban kedvező áron széles választékban elérhető SEAT alkatrészeket.
  • Keresse bizalommal kollégáinkat telefonon, vagy látogasson el az egyik üzletünkbe.

SEAT modelljei közé tartozik a SEAT Ibiza, SEAT Leon, és a SEAT Toledo.

SEAT Ibiza: Jól bevált karosszériája időt álló formát eredményez az Ibizának. Stabil futóműve és pontos kormányzása van. széles motorválasztékban kapható, bár az alap három hengeres motor nehezen birkózik meg a tömeggel. Takarékos motorok megbízhatóak. Az Ibiza gazdagon felszerelt, de a sportos 180 lóerős változat a Cupra ami minden elérhető extrát megkapott. Elől tágas, viszont hátul szűkös a hely.

SEAT Leon: Formás karosszériája széles motorválasztékkal kapható. futóműve stabil és jól ki simítja az út hibáit. A kilátás nem túl jó a Leonba.  Elöl hátul tágas az utas tere. Csomagtartója kategóriájában átlagos, 341 literes.

SEAT Toledo: Igazi családi autónak is jól használható Toledo tágas utasteret rejt. Rengeteg tároló helyet kapunk és hatalmas csomagteret. Jó úttartása és kényelmes futóműve a hosszabb utakat is kényelmesre varázsolja. 1.6-os motor viszonylag gyenge a Toledo-hoz. Előre tervezhetőek a kiadások, megbízható széles motorpalettával kapható.

Árak megjelenítése EURO-ban is