Subaru

Napjainkban leginkább a sportos modelljeiről ismert a japán Subaru autógyár. A Subaru a Fuji Heavy Industries Group (FHI) tagja, és a csoporton belül az autók felelőse. A Subaru szónak a jelentése uralkodás, egyesítés. A logóban szereplő csillagok közt a nagy magára a Fuji cégre utal, a másik öt kisebb csillag pedig az öt kisebb ágazatot jelképezi, ami a csoportot alkotja.

A Subaru elődjének tekinthető vállalat repülőgépek gyártásával foglalkozott. A II. világháború alatt sok más gyárral együtt a Subaru elődjének számított gyárat is hadi termelés alá vonták. A háború után a megmaradt alkatrészekből és gépsorokból állították elő a Fuji Rabbit robogót. Nagy szükség volt egy könnyen használható olcsó közlekedési eszközre, ezért hamar nagy számban gyártották a robogókat.

Újabb átszervezéseken esett át a cég és a vezető Kenji Kita autógyártásba szeretett volna belefogni. Az ötvenes években meg is kezdődött az első modell tervezése. Hosszan gondolkoztak a cég nevén, majd maga a cégvezető választott a Subaru név mellett. Az első Subaru modell az 1500-as nevet kapta. 4,2 méter hosszú másfél literes motorja a Peugeot 202-ből származott. A japánok ezt a motort átfejlesztették az új erőforrás könnyebb és erősebb lett. Az első modellből összesen 20 darab készült. Az első tömeggyártásban készült modell a 360-as volt amit 1958-ban mutattak be.  1965-ben elkészült a Subaru 1000. Több szempontból is különleges és meghatározó volt ez a modell. Az első nagyobb számban készült fronthajtásos japán autó volt. 1993-ban mutatták be a Subaru Impreza modellt, ami a versenypályák legendájává vált és nagyban hozzá járult a Subaru sportos karakterének kialakításához. A japán modellektől teljesen eltérő érzést képviselt. Akkoriban nem nagyon gyártottak ebben a kategóriában turbómotorral és öszkerékhajtással szerelt autókat.

A Subaru alkatrészek napjainkba kis mennyiségben készülnek, de nagy múltra tekint vissza a Subaru alkatrészek gyártása és precíz minőséget képviselnek.

  • Vásároljon kedvező áron nagy raktári készletről akár azonnal Subaru alkatrészeket webáruházunkba, vagy személyesen az egyik üzletünkbe.
  • Keresse bizalommal kollégáinkat telefonon, vagy személyesen.

Napjainkban a Subaru modellek közé tartozik a Subaru Impreza, a Subaru Outback, és a Subaru Forester is.

Subaru Impreza: Talán az egyik legnépszerűbb, ha nem a legnépszerűbb modellje a Subarunak az Impreza. Nem csak az hétköznapokban állja meg a helyét, hanem komoly eredményeket ér el a versenypályákon is. Jó tapadás és kanyarstabilitás jellemzi az autót. Tágas utastere jó felszereltéggel rendelkezik. A Subaruk hihetetlen tartósak és megbízható motorokkal rendelkeznek.

Subaru Outback: Városi crossover felépítése a könnyebb terepekkel is megbirkózik. Beltere tágas jó kidolgozású. Magas fogyasztású modell, még a dízel motorral szerelt típusok is sokat fogyasztanak. Hosszabb utakon praktikusan és jól pakolható tágas csomagtartója előnyt jelenthet.

Subaru Forester: 1997-ben mutatták be a Subaru Forester modellt. Pörgős boxermotorja, dinamikusan mozgatja a Forestert. Terepen is jól boldogul. Motorja magas fogyasztású. Tágas utastere is csomagtartója van. Megbízható jól felszerelt útitárs lehet minden helyzetben.

Árak megjelenítése EURO-ban is