Duracell akkumulátorok

Duracell – ez a név a végső tartósságot és élettartamot, a maximális teljesítményt extrém helyzetekben és a folyamatos további termékfejlesztést jelenti.

A modern járművek ma már hatalmas követelményeket támasztanak az indítóakkumulátorokkal szemben. A Duracell akkumulátorok úgy készültek, hogy minden nap és minden körülmények között maximális teljesítményt és megbízható indítást biztosítsanak. A termékskála a „Starter”-től – a Duracell márkába való belépéstől – az „Advanced”, az AGM és az EFB típusokon át a start-stop alkalmazásokhoz, egészen a legkeményebben dolgozó „Professzionális”-ig teherautók, buszok és mezőgazdasági járművek számára.

A cég története az 1920-as évek elején kezdődött Samuel Ruben feltaláló tudóssal és a volfrámszálas huzalok innovatív gyártójával, Philip Rogers Malloryval. Miközben egy kísérlethez felszerelést keresett, Ruben felkereste Mallory cégét, és ez vezetett egy olyan partnerséghez, amely Mallory 1975-ös haláláig tartott. Ez az együttműködés fektette le a Duracell International létrehozásának alapjait. Samuel Ruben találmányai forradalmasították az akkori akkumulátortechnológiát. Például a második világháború alatt kifejlesztette a higanycellás akkumulátort, amely a megnövekedett kapacitást kompaktabb méretekben tárolta. Ez ideálisan megfelelt az észak-afrikai és dél-csendes-óceáni hadműveleti csarnokokban uralkodó nehéz körülményekhez. Mallory több millió ilyen innovatív akkumulátort gyártott háborús használatra, és megalapította a Mallory Battery Company-t.

Az 1950-es években Samuel Ruben továbbfejlesztette az alkáli mangán elemet. A Rubennek sikerült az akkumulátort sokkal kompaktabbá és tartósabbá tennie, mint az összes elődje, és ezzel egy időben az Eastman Kodak fényképezőgépek debütáltak a piacon. Beépített zseblámpájuk több energiát igényelt, mint amennyit a korabeli cink-szén akkumulátorok leadni tudtak, ráadásul az elemeknek kisebbnek kellett lenniük. Ezért Mallory kifejezetten erre a célra fejlesztett ki AAA méretű lúgos mangán cellákat, de mivel a cégnek nem volt saját értékesítési szervezete, a tulajdonosok más cégeknek adtak ki licencet.

A fényképészeti termékek iránti növekvő energiaigény az alkáli elemeket hozta az egyenletbe, és ennek eredményeként 1964-ben megszületett a Duracell márka. A Duracell akkumulátorok értékesítési piaca szó szerint felrobbant, és a márka globálissá vált. A nagy teljesítményű alkáli akkumulátorok területén a Duracell gyorsan a világ vezető gyártójává vált.

A cég történetének legelejétől kezdve a hangsúly az akkumulátorok sokféle alkalmazásán volt. A progresszív technológia eredményeként pedig ma már rengeteg területen használják az akkumulátorokat. A Duracell a páratlan hosszú élettartam, az extrém helyzetekben való teljes teljesítmény és a folyamatos termékfejlesztés neve.

A Duracell évtizedek óta látja el az egész világot akkumulátoros energiával. E tevékenységek középpontjában a Duracell nyuszi állt és áll ma is. Ez vonzó személyiséget kölcsönöz a márkának, és naponta bizonyítja, hogy a Duracell akkumulátorok hosszú élettartamot biztosítanak. A márkaszimbólum 1973-ban debütált, amikor már megmutatta, hogy a Duracell akkumulátorok sokkal tovább bírják, mint a hagyományos cink-szén akkumulátorok. A Duracell akkumulátoroknak köszönhetően a nyuszi bármelyik versenyt megnyerte, és azóta is ezt teszi. Időközben a rózsaszín nyuszi bejárta a világot. Sőt, ahogy a Duracell akkumulátorok és energiatermékek minősége és teljesítménye folyamatos fejlesztéseken ment keresztül, a nyuszi is párhuzamos fejlődésen ment keresztül. Ma a világ egyik legismertebb márkaszimbóluma.
 

Duracell Starter

Belépés a Duracell márka minőségi világába.

 

Duracell Advanced
Maximális teljesítmény az indításhoz és a járműrendszerekhez ideális akkumulátor a modern autókhoz.

 

Duracell Extreme EFB

Az ideális akkumulátor közepes/kisméretű autókhoz és könnyű haszongépjárművekhez, amelyek STOP-START funkcióval rendelkeznek.

 

Duracell AGM

Ideális akkumulátor közepes és executive/luxus járművekhez, amelyek összetettebb STOP-START funkcióval és fékenergia visszanyerő rendszerrel rendelkeznek.

Árak megjelenítése EURO-ban is