Paraméter

Fékkpoás jelző

A fékrendszerbe épített kopásjelző feladata, hogy megelőzze a fékbetétek túlhasználását. A fékbetét kopórétegből és a kopóréteget hordozó fémlemezből áll, erre a lemezre ragasztják a kopóréteget. Ha a kopóréteg a használat során teljesen elfogy, akkor féktárcsával a hordozó lemez kerül kontaktusba. A hordozó lemez nagy keménységű anyagól készül. Funkciója, hogy a legnagyobb fékerő mellett se deformálódjon, ellen tudjon állni a fékmunkahenger nyomásának. A hordozó lemeznek nem feladata, hogy a féktárcsával érintkezve fékhatást hozzon létre, ezért a fékezés során a féktárcsa felületét nagy mértékben károsítja. Ha a féktárcsa felületén bemaródások, árkok keletkeznek, akkor nem elegendő a fékbetéteket cserélni, a féktárcsákából is új darabokat kell a járműre felszerelni.
A fékkopásjelző figyelmeztető hangjának megszólalásakor érdemes amint lehetséges a fékrendszer felújítását elvégezni. Ha a féktárcsa jó állapotban van, a fék javítása az elkopott betététek cseréjével kedvezőbb áron javítható.
A betétcsere alkalmával érdemes a fékfolyadék cseréjét is elvégezni. A rendszeresen elvégzett cserével a jármű ABS tömbjének költséges javítását, a fékmunkahengerek szivárgását előzhetjük meg.

Válasszon autójához való Fékbetétet és Féktárcsát keresőnk segítségével:
Fékbetét kereső, Féktárcsa kereső

Árak megjelenítése EURO-ban is