Paraméter

Fékmunkahenger javítókészlet

A fékrendszerben a fékmunkahengerek feladata, hogy a főfékhenger által előállított féknyomás hatására a fékerőt előállítsa. A jármű lassításához a fékpedál lenyomásakor létrejövő féknyomás a fékmunkahengerekben alakul fékerővé. A fékfolyadék nyomásának hatására a munkahengerek dugattyúja vagy dugattyúi elmozdulnak, aminek következménye, hogy a rájuk illesztett fékpofák a fékbob falának nyomódnak.
A munkahengerben mozgó dugattyúnak megfelelően illesztettnek és tömítettnek kell lennie a tökéletes működés érdekében. Ha a munkahenger gumi tömítése elöregszik vagy a munkahenger fala megsérül, akkor szivároghat a munkahenger. A szivárgó munkahenger a fékfolyadék tartályban lévő fékfolyadék szintjének csökkenését okozza. A szivárgó fékfolyadék a fékpofákra kerülve a fékhatás csökkenéséhez vezet.
A fékmunkahengerek gyakori hibája, hogy a fékfolyadék cseréjének elmulasztása miatt a munkahenger fala korrodálódik. A korrózió kráteres felületi hibákat okoz a munkahenger belsejében vagy akár a fékmunkahenger dugattyúján is. A felületi egyenetlenségek miatt a fékmunkahengerben lévő tömítések nem tudják megfelelően ellátni a feladatukat, illetve a felület egyenetlensége a tömítések elhasználódását is okozza. A szivárgó fékmunkahengert megfelelő javító készlettel fel lehet újítani vagy a meghibásodott darabot egy új alkatrészre is cserélhetjük.
A fékmunkahenger felújításának vagy cseréjének alkalmával érdemes elvégezni a fékfolyadék cseréjét is, hogy a jármű fékrendszere hosszú távon a legjobb teljesítményt tudja nyújtani.

Felújítaná autója fékrendszerét?
Válasszon kínálatunkból Féktárcsát, Fékbetétet, Fékdobot vagy Fékpofát!

Árak megjelenítése EURO-ban is