Alcsoport
Paraméter

Kerékfordulatszám-érzékelő kábeljavító készlet

A technika fejlődésének köszönhetően a járművek egyre biztonságosabbak, felhasználói szempontból könnyen kezelhetőbbekké váltak. A különböző vezetést támogató funkciók nem csak a jármű vezetését teszik komfortossá, de jelentős szerepük van abban is, hogy korlátozott látási viszonyok mellett vagy rossz útviszonyok esetén közlekedve is segítsék a sofőrt a balesetveszélyek közlekedési helyzetek elkerülésében. Azonban a legfejlettebb vezetéstámogató rendszer is csak akkor tudja megfelelően ellátni a feladatát, ha minden összetevője megfelelően működik. Ha a műszerfalon a jármű indítása után égve marad a menetbiztonsági elektronika, légzsák vagy blokkolásgátló rendszer visszajelzője, akkor nagy valószínűséggel az adott rendszer egy vagy több alkotóeleme meghibásodott.
A blokkolásgátló rendszer feladata, hogy megakadályozza a jármű kerekeinek blokkolását, így megőrizve a jármű irányíthatóságát. A járműre szerelt legjobb minőségű téli vagy nyári gumiabroncs is csak akkor tudja a legjobb teljesítményt nyújtani, ha jármű minden rendszere megfelelően működik.
A rendszer javításának vizsgálatát érdemes a motorvezérlő elektronikában tárolt hibakódok kiolvasásával kezdeni. A kiolvasott hibakódokból megállapítható, hogy a rendszer melyik eleme okozhatja a hibát.
A blokkolásgátló rendszer hibájánál gyakran a kerékfordulatszám-érzékelő hibáját azonosítja a rendszer, azonban előfordulhat, hogy az érzékelő megfelelően működik, de a jel továbbítására használt kábel sérült meg. A kerékfordulatszám-érzékelő feladata, hogy a kerék forgási sebességéről elektromos jel formájában információt adjon az ABS vezérlőnek. A kerék forgási sebességét a kerékagyra szerelt ABS érzékelő gyűrű forgásának elemzésével állapítja meg a vezérlő egység. Az vezérlő a beérkező jelek alapján vezérli ki az ABS nyomás szabályzó tömbjét, ami a féknyomás vezérlésével éri el a kerekek blokkolásának megelőzését. A hibás szakasz könnyen javítható a megfelelő kábeljavító készlet használatával.

Tekints meg további fékrendszer javító készleteinket is:
Fékmunkahenger javítókészlet, Féknyereg javítókészlet, Féknyereg vezetőcsap javítókészlet, Főfékhenger javítókészlet

Árak megjelenítése EURO-ban is