Paraméter

Menetdinamikai szabályozás

A korszerű járművek különböző vezetéssegéd rendszerekkel vannak ellátva. Ezek a rendszerek számos olyan jeladót és érzékelőt tartalmaznak, amik a jármű mozgására vonatkozó adatokkal látják el a motorvezérlő elektronikát.
A blokkolásgátló rendszer fő alkatrésze a központi hidraulika egység. Ez az alkatrész szabályozza, vezérli a féknyomást, a kerekek blokkolásának megelőzésének érdekében. A vezérlő egység a kerék forgási sebességét az ABS jeladó gyűrű sebességéből állapítja meg. A gyűrű sebességét a kerékfordulatszám-érzékelő figyeli. A jeladóból érkező jel az ABS összekötőkábelen keresztül érkezik meg az ABS vezérlő egységhez. A fékpedál mozgásának dinamikáját és a pedál útját a pedálút érzékelő végzi. A fékpedál lenyomásának sebessége fontos információ a jármű fedélzeti elektronikájának számára. A vezérlő egységek a pedál lenyomásának dinamikájából és erejéből érzékelhetnek egy esetleges vészfékezést, aminek hatására a jármű kivezérelheti a lehető legnagyobb fékerőt.
A jármű mozgását hossz és harántgyorsulás érzékelők is figyelhetik, amik fontos szerepet játszanak a balesetveszélyes szituációk kialakulásának megelőzésében, mint például a jármű megpördülése.

Tekintse meg további menetdinamikai érzékelőinket is:
Nyomás érzékelő, Kuplungpedál érzékelő

Árak megjelenítése EURO-ban is