Paraméter

Főfényszóró

A főfényszóró feladata, hogy a benne elhelyezkedő fényforrás segítségével a jármű előtt lévő útszakaszt a lehető legnagyobb mértékben bevilágítsa. A fényszóróban lévő fényforrás szerepét hosszú ideig hagyományos izzószálas izzók valósították meg. Az fényszóróba szerelt izzó lehet egy vagy két izzószálas. A két szálas kialakítás esetén az izzó több funkciót is képes ellátni, például a távolsági és tompított funkciókat.
A fényszórókat szerelhetik Xenon gázkisüléses izzókkal is. A fény kibocsátásáról az izzóban elhelyezett két elektróda között keletkező ívfény gondoskodik. Ennél az izzó típusnál nincs a hagyományos értelembe vett izzószál. A fénykibocsátó elektródák volfrámból készülnek, amik az üvegburában elhelyezett gömbben helyezkednek el. A xenon lámpák előnye, hogy fénykibocsátásuk másfél-kétszerese a halogén izzókénak. A kibocsátott fény színhőmérséklete hasonló a nap által kibocsátott fényhez, ezért az emberi szem számára jobban érzékelhető.
A legújabb járművek fényszóróiban LED fényforrásokat alkalmaznak. A LED-ek alkalmazásának előnye, hogy rendkívül hosszú élettartammal rendelkeznek. Bekapcsolásukkor nincs szükséges bemelegedési időre, mint például a Xenon izzók esetén.

Tekintse meg további fényforrásainkat is:
Hátsólámpa, Ködlámpa, Nappali fény

Árak megjelenítése EURO-ban is