Paraméter

Főfényszóró alkatrészek

A járművek fényszórójának megfelelő működésének érdekében kapcsolódnak kiegészítő berendezések. Hasznos extra felszerelés a motoros fényszóró magasság állító rendszer. Ennek feladata, hogy a fényszóró vetítési magassága a jármű terhelésétől függően állítható be. A rendszer eleme a fényszóróházban elhelyezkedő magasság állító motor, aminek vezérlését az utastérben elhelyezett állító kapcsolóval végzi. Ha a jármű teljes terheléssel halad, akkor a hátsó rugók jobban összeülnek, ezért a karosszéria hátsó fele alacsonyabban lesz mint az autó eleje. Ennek hatására a részterhelésen megfelelően beállított fényszórók bizonyos mértékben felfelé világíthatnak, ez vakíthatja a szemből érkező járművezetőket. A közlekedőtársak zavarása a fényszóró magasságának lejjebb állításával megszüntethető.
A Xenon fényszóróval szerelt járművek alapfelszereltségben rendelkeznek automatikus szintszabályzó rendszerrel, ami az útviszonyoknak megfelelően állítja be fényszóró magasságát és automatikus fényszóró mosó rendszerrel.
A xenon fényszóró felkapcsolásához szükséges a xenon trafó használata. Ez a speciális elektronika hozza létre az izzó elektródái között áthúzó magas, akár 23.000-25.000 Volt gyújtófeszültséget.

Tekintse meg további Fényszóró alkatrészeinket is:
Izzófoglalat, Fényszórómosó fúvóka, Fényszórómsó szivattyú

Árak megjelenítése EURO-ban is