Paraméter

Homlokfal

A homlokfal a jármű elején helyezkedik el, a karosszéria jobb és bal oldali első nyúlványait köti össze. A Homlokfalra meglehetősen sok alkatrész kapcsolódik. Általában a homlokfalhoz vannak rögzítve a jármű hűtői és az első fényszórók is. A legtöbb esetben a homlokfalon helyezkedik el a motorháztető zárja és a zár biztonsági reteszelő mechanizmusa is ami a gépháztető fedelét hivatott a véletlen felcsapódás ellen megvédeni. Sok esetben a hűtőrács és a lökhárító rögzítésében is szerepet játszik.
A lökhárító általában valamilyen rugalmas anyagból készül, ami az őt érő erőhatások során akár maradandó alakváltozás nélkül is el tud deformálódni. Ez a homokfalra nem igaz, ezért előfordulhat egy koccanás során, hogy a lökhárítón nem látszik komoly kár, de a homlokfal akár el is deformálódhat. Ilyen helyzetben mindenképpen célszerű a jármű motorházfedelét felnyitni és ellenőrizni a hűtők és a fényszórók rögzítési pontjainak épségét. Sokszor a fényszóró rögzítő fülének vagy búrájának törése kívülről nem is észrevehető. Azonban, ha a fényszóró háza megsérül, akkor akár be is párásodhat, ami a fényszóró fényerejét nagy mértékben csökkenti.
Ha a fényszóró rögzítő füle letört, akkor a karosszériához nem rögzíthető megfelelően. A fényszórót érő megnövekedett rezgések miatt a benne lévő izzók élettartama lecsökken, sőt a szembejövő forgalom számára rendkívül zavaró a tökéletlen rögzítés miatt remegő fényforrás.

Tekintse meg további Karosszéria alkatrészeinket is:
Hátsólámpa, Ködlámpa, Tolató lámpa

Árak megjelenítése EURO-ban is