Alcsoport
Paraméter

Kereszttartó

A járművek karosszériája tartalmaz olyan fő tartóelemeket mint a hossztartó és kereszttartó elemek. Ezek feladata, hogy a karosszéria merevségét kialakítsák. A modern karosszériáknál jelentős mértékben alkalmaznak nagyszilárdságú acélokat. A váz merevségéhez a megfelelő helyekre beépített ultranagy szilárdságú acélok is hozzájárulnak. Ezeknek köszönhetően megfelelő merevségű karosszéria készíthető tervezett gyűrődő zónákkal, úgy, hogy a karosszéria váz súlya alacsony marad. A könnyű karosszériának köszönhetően kedvező fogyasztási értékek érhetők el, ami a kisebb károsanyag kibocsátás miatt is kedvező. A kisebb súly a futómű és a fékrendszer élettartamára is pozitívan hat.
A súlycsökkentés nem csak a modern karosszéria vázakon figyelhető meg. Gyakran a
sárvédők és egyéb karosszéria elemek műanyagból vagy alumíniumból készülnek, amik szintén a jármű saját tömegének csökkentéséhez járulnak hozzá.
A jármű csak akkor tudja az utasok védelmét megfelelő mértékben ellátni, ha a karosszéria merevségét biztosító küszöbök vagy másnéven hossztartók és kereszttartók épek és korróziómentesek.

Tekintse meg további alkatrészeinket is:
Hossztartó, Kereszttartó, Homlokfal

Árak megjelenítése EURO-ban is