Paraméter

Visszapillantó tükör

A biztonságos közlekedés érdekében elengedhetetlen, hogy a járművet körülvevő forgalmat a sofőr figyelemmel tartsa. Előre nézve könnyedén akár több járművel előre lehet látni, ha valamelyik közlekedő manőverre készül. Azonban a jármű mögött lévő mögöttes forgalom figyelemmel kisérése nem ennyire egyszerű. A hátulról érkező közlekedőket a visszapillantó tükrök használatával tudjuk figyelemmel kísérni. Ezért rendkívül fontos, hogy a tükröket elindulás előtt a sofőr minden esetben megfelelőn állítsa be. A helyesen beállított visszapillantó tükröknek köszönhetően csökkenthető a jármű holttere, ami rendkívül fontos sávváltás alkalmával vagy akár parkolásnál is.
A visszapillantó tükrök lehet manuális vagy motoros állításúak.
A manuális vagy kézi állítású visszapillantókat a jármű ablakán kinyúlva vagy az ajtó borításon elhelyezett állító kar mozgatásával tehető meg.
A motorosan állítható tükrökhöz csatlakozik egy kezelő panel ahol a jobb vagy bal oldali visszapillantó kiválasztása után a beállító gombok lenyomásának hatására a tükörházban elhelyezett állító motorok a megfelelő irányba fogják billenteni a tükör lapját.
Egyes járművek fűtött visszapillantó tükörrel is fel vannak szerelve. A tükörfűtésnek a téli szezonban van nagy jelentősége, amikor a pára lecsapódik a külső tükrök lapjain is. Ilyenkor általában a hátsó szélvédő fűtéssel együtt kapcsolható a tükörfűtés is, ami rövid időn belül lefűti a tükörlapokról lecsapódott párát.

Tekintse meg további Visszapillantó alkatrészeinket is:
Belső visszapillantó, Külső visszapillantó borítás, Komplett külső visszapillantó tükör

Árak megjelenítése EURO-ban is