Paraméter

Dugókulcs betét olajleeresztő csavar

A gyártók a járművek egyes elemein alkalmazhatnak olyan speciális fejű csavarokat amink oldásához speciális célszerszám szükséges. Gyakran találhatunk ilyen speciális csavarokat az olajteknő olajleeresztő csavarjánál. Ennek oka, hogy a gyártók törekszenek arra, hogy a járműveket a garanciaidő lejárata után is szakszervizbe javíttassák a jármű tulajdonosok. Ezt a törekvés a környezet védelmének érdekében teszik a gyártók, a szakműhelyben cserélt olajok és egyéb veszélyes hulladéknak minősülő folyadékok így biztosan megfelelő módon kerülnek tárolásra és megsemmisítésre. Illetve az adott márkára szakszervize minden esetben a gyári előírásnak megfelelő és specifikációjú és mennyiségű kenőanyaggal tölti fel a járművet. Az időszakos szerviz során nem csak az olajcserét, de a jármű többi elemének vizsgálatát is elvégzik a szervizben,
Abban az esetben, ha a garancia lejárata után még sem szeretné a tulajdonos márkaszervizbe vinni a járművét, akkor az autóhoz való speciális dugókulcs beszerzésével a motorolaj cseréje otthon is elvégezhető műveletté válik. Az olajleeresztő csavarba illeszkedő dugókulcsfej használatával az olajleeresztő csavar kitekerhető és a motorolaj a rendszerből leengedhetővé válik. Az olajcsere során csak a gyártó előírásainak megfelelő viszkozitású és teljesítményszintű olajat használjunk. Az olajleeresztő csavar visszatételekor, ha szükséges cseréljük a csavar alatt elhelyezett tömítő gyűrűt. A leeresztő csavart ne húzzuk túl, nyomatékkulcs használatával a gyártó által megadott nyomaték értékkel húzzuk meg. A csavar túlhúzása a menet károsodásához vezethet.
Fontos, hogy a leengedett kenőanyagot jól zárható gyűjtőedénybe gyűjtsük össze és a területileg illetékes hulladékudvaron adjuk le, ahol szakemberek gondoskodnak a veszélyes hulladék további kezeléséről.

Motorolajcserét tervez?
Válasszon járművéhez motorolajat és olajszűrőt keresőnk segítségével!
Motorolaj kereső, Olajszűrő kereső


 

Árak megjelenítése EURO-ban is