Alcsoport
Paraméter

Hengerpersely készlet

A hengerpersely a jármű motorjának forgattyúsházában helyezkedik el. A forgattyúház egy meglehetősen bonyolult öntvény, ebben az öntvényben vannak kialakítva a motor hűtésére szolgáló hűtőfolyadék járatok és a motor kenését végző olaj járatok is amik a kenési pontokra vezetik a motorolajat. A forgattyúsházra kerülnek felszerelésre a motor kiegészítő segédberendezései is, mint például az önindító, generátor vagy a klíma kompresszor is.
A benzines motoroknál gyakran alkalmaznak speciális alumínium öntvényeket a blokk alapanyagának. A motor hosszútávú megbízható működéséhez fontos, hogy a motor hengerei magasfokú kopásállósággal rendelkezzenek. Azonban az alumínium öntvények kopásállósága nem elég magas, ezért az öntvénybe henger perselyeket illesztenek, amit speciális magas kopásállóságú anyagból és különleges felületkezeléssel látnak el. Így a motor súlya az könnyűfém öntvények köszönhetően alacsony marad, de perselyeknek köszönhetően a megfelelő kopásállóság is elérhető.
A hengerperselyek alkalmazásának további előnye, hogy egyszerűsíti a motor felújítását, ugyanis a meghibásodott hengerek perselyeinek cseréjével a javítás könnyen kivitelezhető.

Tekintse meg további alkatrészeinket is:
Olajnívó pálca, Olajszivattyú, Olajteknő

Árak megjelenítése EURO-ban is