Paraméter

Motorfelfüggesztés

A jármű olyan elemeit, amik mechanikai rezgéseket időzenek elő vagy mechanikai behatásokkal kerülnek kapcsolatba, felfüggesztéssel csatolják a karosszériához. Ilyen egység például a motorban lejazló égési folyamat során keletkező kipufogó gázok elvezetését szolgáló kipufogó rendszer, de maga a motor tömb is felfüggesztéssel csatlakozik a jármű motorterébe.
A
motor felfüggesztését különböző felfüggesztő elemekkel valósítják meg. Egyes esetekben a motor a segédalvázra gumibakokra van ültetve, más kivitelezésénél a motor függesztését megvalósító alkatrészek a jármű doblemezéhez vagy egyéb nyúlványokhoz is lehetnek rögzítve. A motortartó bakok nem csak a motor rögzítését valósítják meg. Feladatuk, hogy a motor üzeme közben keletkező rezgéseket és lökéseket rugalmas anyaguknak köszönhetően elnyeljék, így biztosítva az utastérben helyet foglaló személyek komfortos utazását.
A motor és váltótartó bakok állapotát karbantartások alkalmával célszerű szemrevételezéssel ellenőrizni. Előfordulhat, hogy a motortartó gumiágyazás idővel a sok mechanikai behatás miatt elöregszik és elreped. A meghibásodott alkatrész miatt terhelésváltások alkalmával, a
hajtáslánc túlzott mértékben elmozdulhat a helyéről ami a jármű vezetése során rendellenes zajokat és működést eredményezhet. Ha szemrevételezés alkalmával megállapítást nyer, hogy az alkatrész élettartamának végéhez közeledik, a kellemetlenségek elkerülése érdekében célszerű az alkatrész cseréjét elvégezni.

Tekintse meg további alkatrészeinket is:
Motorfelfüggesztés csapágybak, Motorfelfüggesztés csillapító, Motorfelfüggesztés tartó, Motorfelfüggesztés ütközőbak

Árak megjelenítése EURO-ban is