Légrugó szintérzékelő kábeljavító készlet

Légrugók alkalmazásával megvalósítható a futómű szintszabályozása ami hagyományos tekercsrugós futóművek esetén nem kivitelezhető. A légrugók használatának előnye, hogy a jármű hasmagasságát általában több fokozatban is lehet állítani. Ha az útviszonyok indokolják a legfelső állásban elkerülhető, hogy a jármű alja vagy a kipufogó rendszer egyes elemei az úthibákon az úttesthez ütődjenek. Azonban ilyenkor a nagyobb hasmagasság miatt a jármű légellenállása megnő, ami kedvezőtlenül hat a jármű üzemanyag fogyasztására. Ezért a szintszabályozóval ellátott járművek általában a magas és normál állás mellett egy alacsony beállítást is kínálnak, amit kifejezetten autópályás haladáskor célszerű alkalmazni. Az alacsonyabban fekvő jármű nagy sebességű haladáskor stabilabban vezethető, ami nagy mértékben hozzájárul a biztonságos közlekedéshez.
A szintszabályozós futóművel felszerelt járművek gyakran tartalmaznak egy szintérzékelő szenzort is, a szintérzékelő segítségével beállítható, hogy nagy hátsó tengely terhelés esetén is a karosszéria egyenes vonalban álljon.
Előfordulhat, hogy az automata szintező nem tudja egy állandó magasságra beállítani a jármű hasmagasságát, ezért folyamatosan korrigálja a beállított szintet. Ezt a hibát okozhatja a légrugó szintérzékelőjének hibája, amit megfelelő javítókészlet alkalmazásával javíthatunk.
Légrugós rendszerek alkalmazásának hátránya, ha a működtetést végző sűrített levegő nyomása tömítetlenség miatt nem állandó, akkor a levegő nyomást előállító légsűrítő berendezésnek a tervezettnél többször kell üzemelnie. Ez hosszú távon a légsűrítő túlterheléséhez és meghibásodásához vezet. Ilyenkor a levegő rendszer átfogó vizsgálata és javítása válik szükségessé megelőzve az új alkatrész meghibásodását.

Tekintse meg további alkatrészeinket is:
Légrugó szelep, Légrugó tömb, Szint eladó

Árak megjelenítése EURO-ban is