Autobianchi

Edoardo Bianchi alapította 1885-ben a ma is működő kerékpárgyártó céget a Bianchi-t. 1899-től személygépkocsikat is gyártott a cég. A cég Abruzzi gyárát a második világháborúban bombázták le. Maga az alapítót Edoardo Bianci 1946-ban autóbaleset érte és meghalt. A céget a fia Giuseppe örökölte. A Bianchi kerékpárokkal, és motorkerékpárok gyártásával foglalkozott, de később világossá vált, hogy az autó gyártás felé kell tovább haladniuk. Ezért a Bianchi  felkereste az Olasz gyártót a Fiatot, és a Pirelli-t. Megalapították az Autobianchi céget 1855-ben. Az Autobianchi nem volt hosszú életű, és csak néhány modellt mutatott be. Kizárólag csak kis autókat terveztek. Az Autobianchi létrehozásának legfőbb célja, hogy a Fiat modelleket fejlesszék, és teszteljék. A legismertebb modellje az Autobianchinak az A112-es modell volt ami a Fiat 127-es modelljének tesztelésére szolgált. Az első példányokat 1969-ben jelentek meg, és egészen 1986-ig gyártották őket. A Primula modellel a Fiat képes volt bizonyítani, és bevezetni az innovatívnak számító első kerékhajtást. A motort előre a motortérbe helyezték el. Az Autobianci-t végül a Fiat vásárolta meg. 1989-től Lancia néven futott tovább a cég, és megjelentek az elegáns megjelenésű kisautók.

Az Autobianchi modelljei még a mainapig jelen vannak, webáruházunkban, és üzleteinkben széles választékban vásárolhat alkatrészeket raktári készletről azonnal.

  • Keresse bizalommal kollégáinkat telefonon, vagy személyesen üzleteinkbe.
  • Látogasson el webáruházunkba a széles választékban kapható Autobianci alkatrészekért.

Autobianchi legsikeresebb modellje az A112-es szupermini volt. A Fiat 128-as platformjának épült. A modell mechanikája megalapozta a későbbi Fiat 127-es modellt. 1969-ben mutatták be, és több mint 1,2 millió A112-es modellt gyártottak a Milánóban található gyárban.

Árak megjelenítése EURO-ban is