Renault Trucks

1894-től indul a Renault Trucks története, amikor a márka alapítója Marius Berliet, megalkotta az első egyhengeres motorját, és benzines autóját. 1957-ben bemutatták a 600 lóerős T100-as kamiont. Korának legnagyobb kamionja volt, így nagy figyelmet kapott. 1958-ban 600 és 59-ben 700 lóerős változatokat is gyártottak, amelyek a Szaharában és más sivatagokban dolgoztak olajkitermelésnél. Az első két teher autó 6x6-os hajtást kapott. A Berliet nevű teherautógyártó vállalat 1974-ben az ekkor már állami tulajdonban lévő Renault-hoz került. 1980 óta a Berliet és Saviem márkák modelljei Renault majd Renault Trucks név alatt jelennek meg. A Renault Véhicules Industriels nemzetközi vállalatcsoport kiépítésbe kezdett. Legelső lépésként a Dodge Europe-t vásárolta meg 1983-ban, majd az amerikai Mack márkát 1990-ben.

1990-es években korának legendájának számított a Magnum modell. A modell első prototípusát 1985-ben mutatták be. Különlegessége, és nagy előnye az aerodinamikus, fogyasztást csökkentő kialakítása volt. A végleges modell az AE (Aerodynamic) 1990-ben mutatták be. Nagy előnye volt, hogy a fülke és a motortér teljesen elkülönül, ennek köszönhetően sokkal komfortosabb fülkét kaptak a sofőrök. A 6 hengeres 380-as motor, és az 500 lóerős V8-as Mack motor minden körülmények közt helytáll.

1992-től a Renault Véhicules Industriels Renault V.I. néven fut tovább. 2001-ben a Renault V.I. Volvo-csoport részévé vált. A cégnév 2002-ben Renault Trucks-ra változott.

  • Webáruházunkban széles választékban vásárolhat Renault Trucks alkatrészeket, és kiegészítőket.
  • Keresse kollégáinkat bizalommal telefonon, vagy személyesen üzleteink egyikébe.

A Renault Trucks modell vállasztéka nagyon széles, és minden igényt kielégít.

Áruszállításban: a Renault Master, és Maxity modellek vannak kínálatban.

Építőiparban: Renault Premium Lander, és Kerax modellek közül tudunk választani.

Hosszú távú szállításban: Renault Premium Route, és Magnum lehet a segítségünkre.

Árak megjelenítése EURO-ban is