MG

Az MG a Morris Garages vállalat rövidítése. Egy oxfordi Morris autókereskedés neve volt, kezdetekben átalakított autókat értékesített. Az autók átalakítási az 1924-ben alapított vállalkozás igazgatója, Cecil Kimber ötletei alapján készültek el. 1928-ban megalapították az M.G. Car Company vállalkozást. William Morris a tulajdonos 1935-ben eladta vállalkozását a Morris Motorsnak, majd a márka 1952-ben a British Motor Corporation (BMC) részévé vált.

1955-ben bemutatták minden idők legsikeresebb MG modelljét az MGA-t, ami egy modern sportkocsi volt. 1970-es években egy rövid időre bezárták az abingdoni gyárat, ami nagy vitához vezetett a dolgozók, kereskedők, és vásárlók körében. 1982-ben újra bemutatkozott az MG mégpedig az MG Metro kisautóval.

Az MG 1986-ban a Rover csoporthoz került. Két évre rá a British Aerospace, 1994-ben pedig a BMW lett a tulajdonos. A BMW 2000-ben értékesítette a céget, így az MG az MG Rover csoport tagjává vált. A csoport 2005-ben csődbe ment, és leállt a gyártás. Még ebben az évben a Nanjing Automobile Group megvásárolta az MG-t, akik Kínában újdonságként Modern Gentleman (MG) néven kívánták forgalomba hozni. 2007-ben a Shanghai Automotive Industry Corporation vásárolta meg az MG-t, és megkezdték a Roewe 750 gyártását, ami megegyezett a Rover 75/MG ZT típusokkal. 2008-ban újra elindult az MG forgalmazása Nagy-Britanniában, a TF limitált szériában gyártott TF LE500 modelljével.

Az MG hazánkban is elterjedtek, és ennek fenntartása érdekében szükséges a rendszeres karbantartás, és az alkatrészek cseréje.

  • Webáruházunkban kedvező áron vásárolhat MG alkatrészeket, és kiegészítőket széles választékban, nagy raktári készletről akár azonnal.
  • Keresse kollégáinkat bizalommal telefonon, vagy személyesen üzleteink egyikében.

Az MG modelljei közé tartozik az MG ZT, és az MG ZS.

MG ZT: 2001-től 2005-ig gyártották az MG ZT modellt. Sportosan elegáns, egyedi megjelenésű modell. Stabil úttartása és kellemes utastere van. Dinamikus motorjának köszönhetően jó vezetési élményt nyújt. Kissé kemény a rugózása, és drága az alkatrész beszerzése.

MG ZS: A különleges megjelenésű modellt 2001-től 2005-ig gyártották. Kényelmes utastere, és jó oldaltartású ülései vannak. A váltó precíz, és stabil az útfekvése, kiváló vezetési élményt ad. Kategóriájához képest viszonylag szűk az utastere, és drágák az alkatrészek a modellhez.

Árak megjelenítése EURO-ban is