Piaggio

A Piaggio vállalatot 1884-ben alapította a 20 éves Rinaldo Piaggio. A vállalat megalapítása után az apja asztalosműhelyét gözmeghajtású fűrészteleppé alakította, ami luxus tengerjáró hajók berendezéseihez szállított kiváló minőségű faanyagokat. Későbbiekben a gyár átállt vasúti kerekek készítésére. Az I. világháború alatt hajó motorokat, később pedig repülőgépek és helikopterpropellerek gyártásával foglalkozott a Piaggio. A II. világháború alatt az összes Piaggio gyárat lerombolták. Új tervel kellett elő állni, hogy a cég fent tudjon maradni, ezért egy olyan járművet terveztek az olasz társadalomnak ami olcsó, és praktikus. Egy olyan robogót terveztek amelynek karosszériája, és kormánya a repülőgépekre hasonlított.

1946-ban 15 db Vespa (darázs) névre keresztelt példány gördült ki a Piaggio gyárából. A Vespa sikere azonnal robbant. A Vespa értékesítését a Lancia hálózatán keresztül kezdték meg. 2484 darabot sikerült értékesíteni. A Piaggio ezután döntött úgy, hogy a Pontedera-i gyárat teljesen átalakítják a Vespa gyártására. Ma is a legnépszerűbb Piaggio modell a Vespa.  1949-ben 35 ezer darabot, 1950-re pedig már 60 ezret gyártottak belőle. A világháború után Olaszországot a Vespával motorizálták, és a Piaggio látta el robogóval az egész országot. 1956-ban gyártották le az egy milliomodik darabot. Az ötvenes évekre már világszinten ismert és népszerű közlekedési eszköz lett a Vespa. Népszerűségének köszönhető az is, hogy nem hasonlított az akkori robosztus robogó modellekre, nem volt zajos, és kényelmetlen sem, eleganciát sugárzott, és a nők is könnyen tudták vezetni.

A Vespa sikere után létre hozták a háromkerekű testvérét az Ape modellt. Az Ape ugyan nem vált olyan híressé mint a Vespa, de sok vevőt vonzott, főleg kereskedők, és a kis üzleteknek volt hatékony. Az eltelt több mint 50 évben folyamatosan jelentek meg a fogyasztói igényekhez megfelelő modellek. A Piaggio jelenleg is Európa vezető kétkerekű gyártója, közel 13000 értékesítési hellyel rendelkezik.

A Piaggio fő célja, hogy modern városi környezetben is magas színvonalú tömegközlekedési eszközt gyártson, ami elérjen mindenkit.

  • Webáruházunkban széles választékban nagy raktári készletről akár azonnal vásárolhat Piaggio alkatrészeket, és kiegészítőket.
  • Keresse bizalommal kollégáinkat telefonon, vagy személyesen.

A Piaggio modelljei közé tartozik a Piaggio B 125, a Beverly, és a Liberty is.

Árak megjelenítése EURO-ban is