Autóriasztók

Autóriasztók

Az autóriasztó hatékony partner a jármű védelmében. Az autó olyan nagy értékű tárgy amit nem vihetünk mindenhova magunkkal. Utcán vagy parkolóházban parkolva bárki számára hozzáférhető. A korszerű riasztók tartalmaznak ütés és emelés érzékelő szenzorokat is. Ezeknek köszönhetően a járművet érő bármilyen erőhatásra élesedhet a riasztó. A sziréna hangja és a villogó irányjelzők felhívják magukra a figyelmet, így meghiúsítva egy esetleges feltörést vagy lopást.
A riasztók egyre több kényelmi funkciót is biztosítanak. A legtöbb képes a távirányító gombjának lenyomására nyitni a csomagtér ajtót.
Feledékeny tulajdonosok kedvence lehet az autó beriasztásakor automatikus ablakfelhúzás funkció.
Egyes pager-es típusok rendelkeznek Turbo timer funkcióval is. Ez a funkció turbós motorral szerelt autó tulajdonosoknak hasznos.
A tükörbehajtó motorokkal felszerelt járműveknél, tükör behajtó egység beszerelésével a riasztó élesítésekor a visszapillantó automatikusan bezárhatóak, így nagyforgalmú út mellett parkoláskor vagy szűk helyre való beállásnál is biztonságban tudható az autó visszapillantó tükre.
A riasztó megfelelő működéséhez elengedhetetlenül szükséges, hogy a rendszer érzékelje az ajtók nyitását. Az ajtókapcsolók szolgálnak jeladóként a rendszerben. Ha a riasztó téves riasztásokat ad, a rendszer vizsgálatát ezeknél az elemeknél érdemes elkezdeni. A hibás kapcsolókat cserélhetjük univerzális végható méretűekre vagy speciálisan az autóhoz való darabokra. Tolóajtók esetén használható a speciálisan erre a felhasználásra kialakított típus.
Szinte a rendszer legfontosabb elme a sziréna. A sziréna hangja hívja fel a figyelmet a járműre és óvhatja meg a tulajdonost egy kellemetlen meglepetéstől.
A riasztó rendszerek bővíthetőek ultrahangos szenzorral is. Az ultrahangos érzékelő az autó belsejét figyeli és a legkisebb mozgásra is élesíti a riasztót.

 


Autótípusok