Tolatóradar tartozékok

Tolatóradar tartozékok

A tolatóradar rendkívül hasznos kényelmi extra. A kényelem mellett fontos balesetmegelőző szerepe is van. A rendszer használatával könnyen elkerülhetőek a jármű holtterében lévő tárgyak. A rendszer beszerelését bízhatjuk szakszervízre, de ügyes kezű tulajdonosok maguk is elvégezhetik. A kiválasztott rendszer kialakításától függően a parkolóradar lehet rendszámkeretbe épített vagy hagyományos lökhárítóba épített érzékelős.
Az érzékelő egységek beszereléséhez a választott készülék leírásának megfelelő helyekre a lökhárítóba lyukakat kell fúrni, amibe az érzékelő fejek kerülnek. A lyukfúró legtöbb esetbe mellékelve van a vásárolt készlethez. A radarfej biztos rögzítésére használjunk műanyag vagy fém szenzorrögzítő készletet.
A radar egységek beszerelése után a tolatóradar vezérlő egységéhez kell juttatni az érzékelők kábelelit. Valamint a központi egység táp vezetékét a jármű elektromos rendszeréhez csatlakoztatni. Az elektromos egységek szerelésénél használjuk a megfelelő csúszó vagy szemes sarukart, a táp kábelt lássuk el biztosítékkal is. A csatlakozási pontok szigetelése is rendkívül fontos feladat, ehhez használhatunk szigetelt csúszó sarut vagy zsugorcsövet.

 

Nézze át további autóelektronikai felszereléseinket is:
Antennák, Autóriasztók, Elektromos ablakemelők, Inverterek, Tolatókamerák, Indításgátlók


Autótípusok