Ütésérzékelő modul

Ütésérzékelő modul

Az ütésérzékelő modul az autóriasztó kiegészítő egysége. A riasztó még hatékonyabban védi a járművet, ha működését ütésérzékelő egység is támogatja.
Feladata, hogy az autót érő külső hatásokat érzékelje. Érzékenysége állítható, így tetszőleges értékre állítható a riasztási küszöb, aminek elérésekor élesedik a riasztó.
A riasztóhoz társítható még ultrahangos érzékelő egység is, ami az utastér védelmét hivatott ellátni. Ez az egység a jármű belsejét figyeli, ha behatolást érzékel, élesíti a risztót.
Járművet nem csak feltöréssel, az ajtók nyitásával lehet eltulajdonítani. A kiszemelt autót a profi elkövetők akár felemelhetik autószállítóra is, hogy ne az utcán kelljen a védelmi rendszereket kiiktatniuk. Ez ilyen elkövetések ellen nyújt hatékony védelmet az emelést érzékelő modul. Ez az egység az autó emelésekor élesíti a risztót.
A riasztók egyre több kényelmi funkciót is biztosítanak. A legtöbb képes a távirányító gombjának lenyomására
nyitni a csomagtér ajtót.
Feledékeny tulajdonosok kedvence lehet az autó beriasztásakor automatikus ablakfelhúzás funkció.
Egyes pager-es típusok rendelkeznek
Turbo timer funkcióval is. Ez a funkció turbós motorral szerelt autó tulajdonosoknak hasznos.
A tükörbehajtó motorokkal felszerelt járműveknél,
tükör behajtó egység beszerelésével a riasztó élesítésekor a visszapillantó automatikusan bezárhatóak, így nagyforgalmú út mellett parkoláskor vagy szűk helyre való beállásnál is biztonságban tudható az autó visszapillantó tükre.


Autótípusok