Izzók

Izzók

A járműtechnikában széles körben használt elektronikai alkatrészek az izzók. Személygépjárműveknél leggyakrabban 12 Volt feszültségű izzókat használnak. A technológiai fejlődésnek köszönhetően az izzókat lassan kezdik felváltani a LED-ek. Izzók világítanak a járművek óracsoportjaiban, a lámpatestekben, az utastérben és még a kesztyűtartóban is.
A jármű fő
fényszóróiban lehet egy izzószálas vagy két izzószálas izzó. A két izzószálas izzó kialakításának köszönhetően egy fényforrásba építve két funkciót is el tud látni. Használható tompított és távolsági világításnak is hátsó lámpában lehet helyzetjelző és féklámpa.
A jármű világító és fényjelző berendezéseinek ellenőrzése rendkívül fontos. A kiégett izzókat a lehető leghamarabb cserélni kell, a biztonságos közlekedés érdekében. Ezért jó, ha tartunk az autó fényszórójának megfelelő
izzókészlet.
Fontos, hogy mindig az autó specifikációjának megfelelő Watt számú izzót használjunk. A nagyobb teljesítményű izzó az üzemeltetés során több hőt termel, ami károsíthatja a lámpatest foncsorozását, akár a meg is olvaszthatja a lámpatestet.  

Nem tudja milyen izzóra van szüksége? Kattintson ide

Válasszon keresőnk segítségével járművéhez való izzót:
Belső világítás, Csomagtér világítás, Féklámpa,
Zárófény, Fényszóró izzó, Helyzetjelző izzó,
Ködlámpa izzó, Műszerfal világítás, Rendszámtábla világítás

 


Autótípusok