Árajánlatot kérek

Segítünk a megfelelő alkatrész kiválasztásában

Telefonszámaink H-P 8-17 óra között : +36 1 278 2104 és 2105; +36 30 608-0793; +36-30-991-0177 további elérhetőségeink alul a kapcsolatoknál!

Alkatrész ismertetõk

Klíma

A klíma nagyon hasznos az autóba több szempontból is. A mai világban egy klímás autót eladni is könnyebb. A klíma használata nyáron nagyon hasznos lehet, persze sokan azt állítják, hogy egészségtelen, de a forró autóba, ami kb. 40-50 C°, sem egészséges terhelni a szervezetet. Egy kellemes hőmérsékletű autóba a vezetőnek sokkalta jobbak a reflexei és nyugodtabb megfontoltabb is.


[Klíma és alkatrészei itt]

A klíma belülről kapcsolható AC vagy egy hópehellyel ellátott gombbal. Ilyenkor a klímakompresszor bekapcsol, amit a motor hajt egy hosszbordás szíj segítségével, persze ez ilyenkor a motort kicsit megterheli, visszafogja, és ez többletfogyasztást eredményez. A kompresszor a rendszerbe forgatja klímagázt, ami a műszerfal mögött lehűt egy hűtőt és a kintről beáramló levegő ezen keresztül haladva lehűl. A klímarendszernek a megfelelő működéshez szüksége van még egy hűtőre, amit a vízhűtő mögött helyeznek el valamint egy kinti és benti hőmérsékletérzékelőre.


Nagyon fontos hogy klímánkat nézzesük át hogy megfelelő ezen a gáz és benne lévő csekély olaj mennyiség, valamint nem árt kitakarítani elől a hűtőt, hogy könnyebben dolgozhasson rendszerünk. Párásodás és pollenek valamint a mi egészségünk miatt időben kicserélni az aktívszenes pollenszűrőnket. Klímánkat tisztítani utastérben is ajánlatos mivel a lehűtés és felmelegedés miatt, páralecsapódás jön létre ez kitűnő hely a gombák kialakulására, ami szintén egészségünkre lehet káros. Ehhez a tisztításhoz lehet vásárolni klímatisztítót, hab formájában, amit a szelőztetőn keresztül jutatjuk be a radiátorhoz és vannak az automata szelepesek.