PETRONAS kenőanyagok

A Petronas egy malajziai olaj- és gázszolgáltató vállalat, melyet 1974. augusztus 17-én alapítottak. A kormány tulajdonában lévő vállalat Malajzia összes olaj- és gázerőforrása felett rendelkezik és ezek kihasználásáért és fejlesztéséért felel. A Petronast a Fortune Global a legnagyobb 500 vállalat közé sorolja.

A Petronas alapítása óta nemzetközi céggé nőtte ki magát, 31 országban rendelkezik üzleti érdekeltségekkel. 103 leányvállalata van, 19 olyan vállalata, amiben részvényes, és 57 másik céggel áll kapcsolatban. Ezek alkotják a Petronas-csoportot, ami különféle, olaj- és gázalapú tevékenységekben játszik szerepet. A The Financial Times a Petronast az „új Hét Nővér” egyikének tartja, azaz olyan cégnek, ami a legbefolyásosabb, nagyrészt állami tulajdonban lévő olaj- és gáztársaságok közé tartozik az OECD-n kívüli országokból. A cég a kőolajtevékenységek széles spektrumával foglalkozik, közte olaj- és földgázkitermeléssel, finomítással, termékek terjesztésével és reklámozásával, kereskedelemmel, szállítással. A Petronas építtette főhadiszállásaként a Petronas-ikertornyot, ami 1998-ban nyílt meg, jelenleg a legmagasabb ikertorony és egy időben a világ legmagasabb épülete volt.

A Petronas fő szponzora volt a Formula–1-ben szereplő Sauber istállónak, ám miután a BMW felvásárolta a csapatot, akkor már 40%-ban részvényese is volt. Miután a BMW kilépett a Formula–1-ből, 2010-től a cég a Mercedes GP fő támogatója. A vállalatnak nagy szerepe van a száguldó cirkuszban, mivel 1999 óta a maláj nagydíj szponzora is, továbbá a Super GT-ben szereplő Toyota csapat támogatója.

PETRONAS SYNTIUM VÁSÁRLÁS
Motorolajok, német autós vonal

PETRONAS SELENIA VÁSÁRLÁS
Motorolajok, olasz autós vonal

PETRONAS TUTELA VÁSÁRLÁS
Váltó és hajtműolajok

PETRONAS URANIA VÁSÁRLÁS
Teherautó motorolajok

Árak megjelenítése EURO-ban is