PETRONAS kenőanyagok

A Petronas egy malajziai olaj- és gázszolgáltató vállalat, melyet 1974. augusztus 17-én alapítottak. A kormány tulajdonában lévő vállalat Malajzia összes olaj- és gázerőforrása felett rendelkezik és ezek kihasználásáért és fejlesztéséért felel. A Petronast a Fortune Global a legnagyobb 500 vállalat közé sorolja.

A Petronas alapítása óta nemzetközi céggé nőtte ki magát, 31 országban rendelkezik üzleti érdekeltségekkel. 103 leányvállalata van, 19 olyan vállalata, amiben részvényes, és 57 másik céggel áll kapcsolatban. Ezek alkotják a Petronas-csoportot, ami különféle, olaj- és gázalapú tevékenységekben játszik szerepet. A The Financial Times a Petronast az „új Hét Nővér” egyikének tartja, azaz olyan cégnek, ami a legbefolyásosabb, nagyrészt állami tulajdonban lévő olaj- és gáztársaságok közé tartozik az OECD-n kívüli országokból. A cég a kőolajtevékenységek széles spektrumával foglalkozik, közte olaj- és földgázkitermeléssel, finomítással, termékek terjesztésével és reklámozásával, kereskedelemmel, szállítással. A Petronas építtette főhadiszállásaként a Petronas-ikertornyot, ami 1998-ban nyílt meg, jelenleg a legmagasabb ikertorony és egy időben a világ legmagasabb épülete volt.

A Petronas fő szponzora volt a Formula–1-ben szereplő Sauber istállónak, ám miután a BMW felvásárolta a csapatot, akkor már 40%-ban részvényese is volt. Miután a BMW kilépett a Formula–1-ből, 2010-től a cég a Mercedes GP fő támogatója. A vállalatnak nagy szerepe van a száguldó cirkuszban, mivel 1999 óta a maláj nagydíj szponzora is, továbbá a Super GT-ben szereplő Toyota csapat támogatója.

PETRONAS SYNTIUM VÁSÁRLÁS
Motorolajok, német autós vonal

PETRONAS SELENIA VÁSÁRLÁS
Motorolajok, olasz autós vonal

PETRONAS TUTELA VÁSÁRLÁS
Váltó és hajtműolajok

PETRONAS URANIA VÁSÁRLÁS
Teherautó motorolajok