SCT ESTER Technológia

Az ipari és kémia területén dolgozó szakemberek tisztában vannak: az V. csoportba teljesen szintetikus alapolajok - észterek - kenőanyagokba történő bevezetése javítja funkcionalitásukat, és megfelelnek a legmagasabb kenőanyag minőségi szabványoknak.

Ezek jelentősen meghaladják az összes ismert hagyományos szintetikus olajok felhasználásával előállított bázis olajok csoportok III (hydrocracking) és IV (PAO). Az SCT tudósaiból és mérnökeiből álló csapat ambiciózus feladatot tűzött ki: olyan észtereket kell használni, amelyeket jelenleg széles körben használnak a repülőgépiparban az autóipari motorok kenőanyagainak tömeggyártásában. Ma büszkén mutatjuk be önnek új technológiánkat, az SCT ESTER-t. Sikerült kifejlesztenünk, szintetizálnunk és elindítanunk az V. csoportban lévő olajok saját termelését. Továbbá sikerült megtalálni az SCT ESTER technológia gazdaságilag életképes használatának kulcsát, amely megfelel a legmagasabb szintű motorvédelemnek, és még a legtöbb OEM gyártó szabványos követelményeit is túllépte. Tehát milyen előnyei vannak az SCT ESTER technológiának? És mi teszi ezt egyedülállóvá a motorvédelem szempontjából?

 

SŰRŰ STABIL OLAJFILM

Az SCT ESTER molekulák negatív elektromos potenciállal rendelkeznek. Ez a funkció lehetővé teszi, hogy az észter molekulák vonzódjanak, és mint egy mágnes hatása alatt, vonják be a motoralkatrészek pozitív töltésű fémfelületét, sűrű védőolajfóliát képezve. Az ilyen bevonat sokkal kevésbé hajlamos a törésre nagy terhelésnél, sokkal hosszabb ideig marad a motor felületén, és nem folyik le, így sokkal lágyabb és biztonságosabb a motor indítása.

 

KORROZÍV TULAJDONSÁGOK

Olajaink sűrű olajfilmje szintén nem teszi lehetővé a nedvesség és a levegő áthaladását, megakadályozva a motor fémrészeit az oxidációtól és a korróziótól.

 

ALACSONY VOLATILITÁS

Az észtermolekulák összetett szerkezete és polaritása miatt sokkal több hőre és energiára van szükség az észter elpárologtatásához. Következésképpen minél kevesebb gőz képződik - annál kisebb a nyomás növekedés. Mindez alacsonyabb volatilitást és magasabb lobbanáspontot eredményez.

 

KIVÁLÓ TULAJDONSÁGOK EXTRÉM HŐMÉRSÉKLETEN

 

Az SCT ESTER észterek bevezetése jelentősen növeli a viszkozitási indexet az előző generációs bázisolajokhoz képest. Egyrészt ez azonnali és könnyű indítást biztosít a motornak a kiváló olajszivattyú-képességnek köszönhetően, még keskeny csatornákon keresztül is, akár -45 °C-os hőmérsékleten is. Másrészt, az ilyen olajok folyamatosan ellenállnak az akár 200 fokos hőmérsékletnek is anélkül, hogy forrna vagy habzana, ezzel megváltoztatva a viszkozitást.

 

MOSÓ- ÉS DISZPERGÁLÓSZEREK TULAJDONSÁGAI

A karboxilsavak észterei egyedülálló képességgel rendelkeznek arra, hogy teljesen feloldódjanak és stabilan megtartsák a modern adalékanyagokat a szerkezetben, felülmúlva az összes korábban ismert bázisolaj-csoportot, beleértve a polialfaolefineket is. Más szóval, az adalékanyagok jobban oldódnak fel, és integrálódnak az olaj molekuláris környezetébe anélkül, hogy hámlasztanák, és egyenletesen dolgoznának minden súrlódo felületen. A jól diszpergált égéstermékeket teljesen eltávolítják a motorból a szűrőrendszerbe, elkerülve a lerakódások kialakulását a felszínen.

 

BIOLÓGIAI LEBOMLÁS, KÖRNYEZET VÉDELEM

Összehasonlítva más alapolajokkal, az észter sokkal környezetbarátabb a termelés, mivel az észterek a növényi eredetűek. És az észter-alapú olajok ellenállnak az oxidációnak és a magas hőmérsékletnek, és képesek a még gyorsabb biológiai lebomlásra rövid idő alatt anélkül, hogy jelentős kárt okozna a környezetre. Hiszen a talajban, ezek szinte teljesen lebomlanak a baktériumok segítségével egy hónapon belül.
 

TÖMÍTÉSEK ÉS TÖMÍTŐANYAGOK HELYREÁLLÍTÁSA

A gumialkatrészek öregedési folyamata 100.000 km után történik bármely motorban, függetlenül annak állapotától. Ez a kenőanyagok feszességének és szivárgásának elvesztéséhez vezet. A statisztikák szerint a 150 000 km-nél magasabb futásteljesítményű motorok akár 50 %-a is szembesül ezzel a problémával. Az Észter molekulák könnyen behatolnak az idős és kiszáradt gumi felületekbe és helyreállítják a korábbi tulajdonságait a gumi tömítéseknek, jelentősen meghosszabbítva ezzel a motor élettartamát.

 

A REPÜLŐGÉPIPARTÓL AZ ÚTIG

Jelenleg, az észter technológiát széles körben használják a légi közlekedésben, az űrtechnológiában és a szakmai motorsportban, köszönhetően egyedülálló tulajdonságainak. Folyamatos kitűnő védelmet nyújt extrém terhelés és állandó változások mellett, például a hőmérséklet és a nyomás. Bár az észterek képesek biztosítani a legnagyobb biztonságot a gépjárműmotoroknak, a viszonylag magas költségű észterek miatt még nem terjedt el széles körben az autóiparban.

 

Eredeti forrás: https://sct-ester.com/