Tolatókamerák

Tolatókamerák

A tolatókamera rendkívül hasznos kényelmi és biztonsági felszerelés. A nagymérető autókkal szűk parkolóhelyekre beállni még a gyakorlott sofőröknek is sokszor kihívást okoz. A manapság divatos magas övvonalú kis és kompakt méretű autóknál sem jobba helyzet. Az ablakok keskenyek. A tetőoszlopok szélesek, hogy a karosszéria megfelelően biztonságos legyen. Tolatáskor hátra nézni szinte csak a tükörből lehet. A tükröknek viszont lehet holttere, a holttérben meghúzódó tárgyakat, állatokat, embereket nem látjuk. Egy észrevétlenül maradt akadály kárt tehet a járműben, ha viszont egy állatra vagy személyre tolatunk rá, akkor komoly sérüléseket okozhatunk.
Tolatókamerával stresszmentessé tehetjük a parkolást. A
tolatókamera egysége a jármű hátuljára van felszerelve. Elhelyezésére használható típus specifikus beépítő vagy választható a rendszámkeretbe épített egység. Utóbbi az autó gyári állapotban marad, nem kell fúrni vagy lyukasztani a kamera felszereléséhez. Az új rendszer kiépítése a legkényelmesebb szett vásárlásával, ami a beépítéshez minden szükséges alkatrészt tartalmaz.
A kamera képét az utastérben elhelyezett
monitoron látjuk. A monitor lehet az autórádió része, egy külön erre a célra felszerelt képernyő vagy a visszapillantó tükörbe épített rejtett panel.
A képernyő és kamera között lehet vezetékes vagy vezeték nélküli összeköttetés.
A rendszer összeállítható olyan monitorral is ami egyszerre
két kamera kép fogadására is alkalmas, így a jármű két sarkára vagy elejére és hátuljára is felszerelhető egy-egy kamera.
 


Autótípusok