vezetektoldo

Vezetéktoldó

Egy szakadt kábel javítását elvégezhetjük forrasztással, de használhatunk kábeltoldó hüvelyt is. A toldó a közép részén tartalmaz egy puha jól vezető puha fém foglalatot, ezt a foglalatot két oldalról szigetelő anyag veszi körbe, ami védi a kötéspontot. Használata egyszerű, a toldó két végébe behelyezzük a szakadt kábelvégeket és krimpelő fogóval jól rápréseljük a toldóhüvely a behelyezett kábelvégekre. A vezetéktoldót használhatjuk még csomópontok kialakítására is, ha egy plusz leágazásra van szükség, például egy új eszköz bekötéséhez.
Leágazást készíthetünk vezeték leágazó csatlakozóval is. A vezetékcsatlakozó használata egyszerű, a tovább osztani szükséges vezeték érre helyezve a toldó lezárásakor a benne lévő fogak a kábel szigetelését elvágva harapnak a kábelbe így létrehozva a csatlakozást.  
A jármű elektromos rendszeréhez utólagosan beszerelt eszköz biztosításához használjunk biztosítékot. A biztosíték nem csak az adott fogyasztót védi, szerepe a jármű elektromos rendszerének védelme is. Egy alulméretezett tápkábel vagy zárlatos fogyasztó a kábel felforrósodásához vezet. Biztosító használata nélkül a forró kábel összeolvadhat a járműben elvezetett egyéb kábelekkel, szélsőséges esetben az autó le is éghet.

Tekintse meg további szerelési kellékeinket is: Kábelsaruk, Kábelvégek, Vezetékcsatlakozók.


Autótípusok