Szűrés termékcsoportokra:

Motor akkumulátor

A motorkerékpárok indítására kényelmes megoldást jelent az önindító használata, amivel gombnyomásra kelthető életre a jármű motorja. Az egyszerű és kényelmes indításról azonban néha le kell mondania a motorosnak, ha az akkumulátor lemerül, vagy élettartamának végéhez közelítve egy hosszabb indítózás során már nem tudja eredeti teljesítmények 100%-át leadni. Ilyenkor előfordulhat, hogy az indítómotor forgatása olyan mértékben igénybe veszi az akkumulátor teljesítményét, hogy feszültsége a motorvezérlőben meghatározott minimális küszöbérték alá esik, ekkor a gyújtószikra nem kerül kivezérlésre. Ezt a hibát felismerhetjük, arról a jelenségről, hogy az indító motor gombjának elengedésekor a motor hirtelen beindul. Az akkumulátor terhelése az önindító gombjának elengedésekor csökken, a motorvezérlőhöz megérkezik az elvárt feszültség, a motor a forgásban lévő lendítő tömegek tehetetlensége miatt indítómotor működtetése nélkül is átfordul, ettől a motor hirtelen beindul. Ezt a jelenséget felismerve érdemes az akkumulátort kiszerelni és megfelelően feltölteni vagy egy új darabra cserélni.
Fontos, hogy az akkumulátor cseréjekor a gyártó előírásainak megfelelő akkumulátort válasszuk a motorkerékpárba. Az újabb stop-start rendszerrel felszerelt modellek jellemzően AGM akkumulátorral vannak szerelve. Az AGM akkumulátorok előnye, hogy belső szerkezetüknek köszönhetően jobban toleráljak a mechanikai behatásokat, illetve zártnak tekinthető rendszere miatt boruláskor nem távozik belőlük elektrolit, ami a motor alkatrészeit és fényezett felületeit károsíthatja. Ez az akkumulátor típus gondozásmentes.
Gondozásmentes akkumuláltotok közé tartoznak a zselés akkumulátorok is, ezekben az elektrolit egy speciális hordozó anyaggal van felitatva, az akkumulátor háza zárt, utántöltést nem igényel.
 A hagyományos ólom-savas akkumulátorok elektrolit szintjét időnként célszerű ellenőrizni. A szint akkor megfelelő, ha az akkumulátort alkotó lemezeket az elektrolit ellepi, az utántöltést ioncserélt, desztillált vízzel végezzük.

Akkumulátorok széles választékát kínáljuk:
Kerti kisgép akkumulátor, Oldtimer akkumulátorok (6V), Spirálcellás akkumulátorok, Személyautó akkumulátorok, Tehergépjármű akkumulátorok

 

Árak megjelenítése EURO-ban is