EU 2019/1148 rendelet

Szeretnénk tájékoztatni Önt a robbanóanyagok prekurzorainak forgalmazásáról és használatáról szóló új uniós rendeletről (2019/1148).

 

2021. február 1-től a külön savtartállyal csomagolt akkumulátorok értékesítése magánszemélyek számára nem engedélyezett! 

A kénsavat be kell tölteni az akkumulátorba, mielőtt az akkumulátort a magánszemélyeknek átadják, és mivel erre az üzletünkben nincs lehetőség(nagyon szigorú munkavédelmi szabályok miatt), így az ilyen típusú akkumulátorok értékesítése ideiglenesen leáll. Keressük a megoldást, addig is megértésüket és türelmüket köszönjük!

 

A NEM KÜLÖN SAVTARTÁLLYAL CSOMAGOLT, ELŐRE SAVAZOTT MOTORAKKUMULÁTOROK ÉRTÉKESÍTÉSE TOVÁBBRA IS ZAVARTALAN!

https://zsu.hu/termekeink/motorosoknak/akkumulator

 

Többek között olyan motorkerékpár akkumulátorokat is árulunk, amelyeket használat előtt hígított kénsavval kell feltölteni. Ezért a csomagolás az akkumulátoron kívül egy külön tartályban savat is tartalmaz. A fent említett, új EU rendelet I. számú mellékletében szereplő felsorolásban a kénsav is szerepel. A fenti rendelet hatályba lépése miatt, a külön savtartállyal csomagolt akkumulátorok értékesítése magánszemélyek számára nem engedélyezett 2021. február 1-jétől. A kénsavat be kell tölteni az akkumulátorba, mielőtt az akkumulátort a magánszemélyeknek átadják. Az önálló kiszerelésű kénsav (pl. 1 literes palackban) értékesítése sem engedélyezett magánszemélyek részére. Mi, mint olyan akkumulátorok értékesítői, amit külön savtartállyal együtt csomagoltak, kötelesek vagyunk igazolni, hogy az értékesítés részünkről kizárólag nagykereskedelmi, tovább forgalmazó ügyfeleknek történik. Az új rendelet 2021.02.01-én lép hatályba, ezért innentől kezdve csak azoknak a nagykereskedelmi partnereinknek tudunk külön savtartállyal csomagolt akkumulátort értékesíteni, akik a nyilatkozatot hiánytalanul kitöltve, mellékletekkel együtt megküldték részünkre.

 

Felhívjuk figyelmét, hogy vevői tájékoztatásunk nem helyettesíti azokat a jogi követelményeket, amelyeket Magyarország kormánya vagy a helyi önkormányzatok, hatóságok alkalmazhatnak.

 

Mellékletek: